Лимонні мафіни

Для любителів домашньої випічки пропоную спекти в духовці лимонні мафіни. Маффіни виходять ніжними, м'якими та ароматними.

Для любителів домашньої випічки зі смаком лимона пропоную спекти в духовці мафіни. Тісто для них замісити дуже просто, причому продукти використовуються доступні та економні. Ароматні лимонні мафіни запропонувати до столу можна до філіжанки чаю або кави. Я впевнена, що такій випічці буде радий кожен. Маффіни з лимоном виходять ніжними, м'якими та ароматними.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 80 г
  • Цукор: 60 г
  • Сметана (20%): 50 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сік лимонний: 30 мл
  • Цедра лимонна: 1 ч. ложка
  • Розпушувач тіста: 4 г
  • Сіль: щіпка
  • Олія рослинна: 25 г

Приготування

Вимірюємо в потрібній кількості зазначені інгредієнти. Сметана та яйце повинні бути кімнатної температури. Лимон ретельно промиваємо проточною водою. Для рецепту достатньо половини лимона.

Розбиваємо в широку миску куряче яйце. Всипаємо до нього весь цукор і додаємо щіпку солі. Міксером інгредієнти збиваємо до одержання білої повітряної піни.

З половини лимона вичавлюємо сік. Шкірку дрібно натираємо для отримання цедри.

У повітряну масу з яєць та цукру додаємо лимонну цедру, вливаємо лимонний сік та олію без запаху. Добре перемішуємо інгредієнти.

Борошно змішуємо з розпушувачем для тіста. Просіюємо борошно в склад, що вийшов. Перемішуємо до одержання густого тіста.

У тісто перекладаємо сметану.

Знову добре перемішуємо інгредієнти. Вийшло тісто з лимонною ноткою, яке за консистенцією нагадує густу сметану.

Тісто розподіляємо за силіконовими формами. Заповнюємо форми на 2/3, адже в процесі випікання тісто підніметься.

Форми ставимо на лист і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.

Ароматні, ніжні, м'які маффіни з лимоном готові. Остуджуємо їх і подаємо до столу. Всім приємного чаювання!