Пиріг з капустою та грибами із листкового тіста

Домашні пироги – улюблена багатьма випічка. Пиріг з капустою та грибами із листкового тіста підійде для ситного перекушування, а також ним можна поласувати на пікніку.

Домашні пироги – улюблена багатьма випічка. Процес приготування пирога часом займає достатньо часу. Але, якщо використовувати вже готове листкове тісто, наприклад, то можна значно спростити процедуру куховарства смачного пирога. Моя кулінарна пропозиція це пиріг з капустою і грибами з листкового тіста, який підійде для ситного перекушування, а також ним можна поласувати під час пікніка або в поїздці.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 500 г (дріжджове)
  • Капуста білокачанна: 250 г
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Кунжут: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для реалізації рецепту. Заздалегідь дістаємо з морозилки листкове тісто, щоб воно дійшло до консистенції при кімнатній температурі. Промиваємо гриби, очищаємо та ополіскуємо цибулину. З капусти видаляємо поверхневі листочки.

Дрібними шматочками нарізаємо цибулю. Печериці подрібнюємо скибочками. Інгредієнти обсмажуємо разом у прогрітій олії на сковороді протягом 5 або 7 хвилин.

Тонкими стрічками подрібнюємо білокачанну капусту. Заготовку викладаємо до цибулі та грибів на сковороду.

Вміст на сковороді на свій смак солимо, кидаємо трохи меленого перцю. Готуємо начинку 15 хвилин. Якщо капуста недостатньо соковита, то можна додати трохи води при обсмажуванні.

Коли начинка охолоне, можна розпочинати формування пирога. Пиріг можна зробити круглої або квадратної форми (на ваш розсуд). Я віддала перевагу першому варіанту. Один пласт листкового тіста розгортаємо в коло, укладаємо його у форму для запікання або на деко. На основу пирога викладаємо начинку.

Пласт тесту, що залишився, також розкочуємо в коло, накриваємо начинку, з'єднуємо краї. Збиваємо яйце і масою, що вийшла, змащуємо поверхню пирога. Верх присипаємо насінням кунжуту чи маку.

До моменту завантаження пирога з капустою та грибами в духовку вона має бути прогріта до 180 градусів. У печі пиріг тримаємо 35 хвилин.

Пиріг вийшов на славу! Начинка вийшла соковитою та апетитною! Ділимо пиріг на порції і пропонуємо до столу з улюбленими напоями – чаєм, кавою або компотом. Смачного всім частування!