Манти з куркою та картоплею

Начинку зазвичай роблю з додаванням картоплі. Як курячий інгредієнт використана грудка. Тісто для таких мантів зробимо заварне на окропі.

Домашні манти — найсмачніша ситна страва, яка порадує ваших домочадців. Начинку для мантів зазвичай роблю з додаванням картоплі. Ось покроковий рецепт мантів з куркою та картоплею, який підкуповує своїм смаком та економічністю продуктів.

Як курячий інгредієнт використана грудка. Тісто для таких мантів зробимо заварне на окропі. Смачні манти з куркою та картоплею виходять і ситними, і смачними, і апетитними.

Інгредієнти для тесту

  • Борошно пшеничне: 3,5 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Вода (окріп): 1 ст.

Інгредієнти для начинки

  • Філе куряче (грудка): 500 г
  • Картопля: 4 шт.
  • Цибулина: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Беремо для реалізації рецепту потрібні продукти.

Для замісу тіста підбираємо містку миску, в яку розбиваємо яйце, відразу доповнюючи його сіллю та олією. Інгредієнти між собою збиваємо звичайною вилкою.

В яєчну суміш посипаємо борошно (використовуємо на цьому етапі 2,5-3 склянки).

Борошно починаємо втручати в яєчну суміш, одночасно вливаючи окріп.

Замішуємо спочатку тісто в мисці, а потім процес продовжуємо на столі, при необхідності додаємо ще борошна. Тісто виходить еластичним. Обертаємо його харчовою плівкою і на час приготування начинки прибираємо вбік.

Курячі грудки без шкірки і поперечної кістки нарізаємо у формі дрібних кубиків. Також подрібнюємо картоплю.

Доповнюємо курку та картоплю нарізкою з цибулі. Присмачуємо компоненти начинки для мантів сіллю та меленими спеціями, перемішуємо. Начинка виготовлена.

Тісто ділимо на три-чотири шматки, які розкочуємо в тонкі пласти. Для рівних заготовок я використовую велике кулінарне кільце. Заготівлі виходять однакового розміру та рівні.

На кожну заготовку укладаємо начинку та ліпимо манти, орієнтуючись на фото.

Піддон змащуємо рослинною олією і поміщаємо на неї зліплені манти з куркою та картоплею. Між мантами залишаємо відстань.

Для приготування мантів я користуюся мантоваркою, час орієнтовно 40-45 хвилин.

Домашні манти з начинкою з курки та картоплі приготувалися. Їх подачу можна урізноманітнити своїми улюбленими соусами. Всім смачного!