Рис з болгарським перцем, цибулею та морквою на сковороді

Із рису можна приготувати смачний гарнір. Пропоную зробити рис з болгарським перцем, цибулею та морквою на сковороді, яка виходить розсипчастою та апетитною.

З рису можна приготувати смачний гарнір, доповнивши, наприклад, овочами. Пропоную зробити рис з болгарським перцем, цибулею та морквою на сковороді, яка виходить розсипчастою та апетитною. Овочі чудово розкривають гастрономічні якості рису та доповнюють його смак. Такий гарнір можна подати як самостійну страву чи супроводити їм страви з м'яса, риби.

Інгредієнти

  • Рис пропарений: 1 ст.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода кип'ячена: 2 ст.

Приготування

Підготуємо продукти за списком. Очищаємо овочі та ополіскуємо їх під прохолодною водою. Перець можна взяти будь-якого кольору.

Для гарніру з рису морквину крупно натираємо. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. Солодкий болгарський перець нарізаємо тонкими смужками.

На сковороду в прогріту олію викладаємо подрібнену морквину. Пасеруємо її 2 хвилини.

До моркви викладаємо нарізку із цибулі. Інгредієнти разом обсмажуємо до м'якості цибулі.

Доповнюємо овочевий склад заготовкою із солодкого перцю. Продовжуємо пасерувати вміст у сковороді ще 5 хвилин.

До овочів додаємо пропарений рис. Інгредієнти на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перчиком.

Рис із перцем, морквою та цибулею заливаємо кип'яченою водою і відразу перемішуємо.

Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Томимо рис з овочами 20 хвилин.

Смачний рис із болгарським перцем готовий. Смачного!