Пісний салат з редькою та кукурудзою

Пропоную вам поповнити кулінарну колекцію салатів овочевих ще однією варіацією їх приготування. Ось покроковий рецепт пісного салату з редькою та кукурудзою.

Пропоную вам поповнити кулінарну колекцію салатів овочевих ще однією варіацією їх приготування. Ось покроковий рецепт пісного салату з редькою та кукурудзою, який можна сміливо називати унікальною стравою. У складі салату – білокачанна капуста, морквина, редька. Це «овочеве» тріо доповнене консервованою кукурудзою та нарізкою із зелені. Корисний для нашого організму пісний салат з редькою та кукурудзою заправляємо соусом з оливкової олії та лимонного соку. Ось подробиці реалізації.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 200 г
  • Редька зелена: 150 г
  • Морква: 1 шт.
  • Кукурудза (консервована): 4 ст. ложки
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Олія оливкова: 2,5 ст. ложки
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Візьмемо інгредієнти за пропонованим списком. Очищаємо морквину та редьку. Коренеплоди ополіскуємо. З капусти знімаємо верхні листочки.

Білокачанну капусту нарізаємо для салату тонкими стрічками. Заготівлю перекладаємо в об'ємну миску.

Доповнюємо капустяну нарізку морквою, подрібнену тонкою соломкою.

Так само чинимо і з редькою. Заготівлю з редьки приєднуємо до решти інгредієнтів.

З баночки консервовану кукурудзу поміщаємо на друшляк чи сито, щоб злити сік. Потім переправляємо яскраві зерна в миску.

До складу салату вводимо дрібно нарізану зелень.

Зробимо для овочевого салату заправку. У невелику миску вливаємо оливкову олію, вичавлюємо в неї лимонний сік. Підсипаємо на смак сіль і чорний мелений перчик. Перемішуємо. Заправляємо салат.

Овочевий салат з кукурудзою і редькою готовий. Корисного вам перекушування!