Компот з нектарину та сливи на зиму

Як приємно відкрити взимку баночку смачного компоту! Пропоную заготовити напій з нектарину та злив. Компот з нектарину та сливи на зиму виходить приємним на смак.

Як приємно відкрити взимку баночку запашного освіжаючого компоту! Пропоную заготовити смачний напій з нектарину та слив. Розрахунок інгредієнтів запропонований для банки об'ємом 1л, можна використовувати тару об'ємом 2 або 3 л, просто збільште пропорційно кількість продуктів. Домашній компот з нектарину та сливи на зиму виходить солодким та приємним на смак.

Інгредієнти

  • Нектарин: 2 шт.
  • Слива: 4-5 шт.
  • Цукор: 90 г
  • Кислота лимонна: 2 щіпки
  • Вода (окріп): скільки потрібно

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти для фруктового компоту. Нектарини та сливи ретельно промиваємо під прохолодною проточною водою, видаляємо хвостики із фруктів.

З плодів видаляємо кісточки. Нектарини краще нарізати четвертинками, залишки сливи половинками.

Нарізку з нектарину та сливи перекладаємо у стерилізовану банку.

Фрукти в банці заливаємо повністю кип'яченою водою. Ємність накриваємо кришкою. Залишаємо у такому положенні на 15 хвилин.

Обережно воду з банки переливаємо в каструлю. У банку до нектаринів і зливів додаємо лимонну кислоту, яка надасть компоту яскравого кольору.

У каструлю, куди ми вилили воду з банки, всипаємо цукровий пісок, перемішуємо. Доводимо вміст до кипіння, варимо сироп 2 хвилини. Потім сироп переливаємо у банку.

Щільно фіксуємо банку прокип'яченою кришкою. Компот перевертаємо вгору дном і накидаємо на нього теплу ковдру. Напій у банку повністю остудити, а для зберігання можна вибрати комору.

Смачних вам та солодких заготовок!