Як приємно відкрити взимку баночку запашного освіжаючого компоту! Пропоную заготовити смачний напій з нектарину та слив. Розрахунок інгредієнтів запропонований для банки об'ємом 1л, можна використовувати тару об'ємом 2 або 3 л, просто збільште пропорційно кількість продуктів. Домашній компот з нектарину та сливи на зиму виходить солодким та приємним на смак.
Інгредієнти
- Нектарин: 2 шт.
- Слива: 4-5 шт.
- Цукор: 90 г
- Кислота лимонна: 2 щіпки
- Вода (окріп): скільки потрібно
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти для фруктового компоту. Нектарини та сливи ретельно промиваємо під прохолодною проточною водою, видаляємо хвостики із фруктів.
З плодів видаляємо кісточки. Нектарини краще нарізати четвертинками, залишки сливи половинками.
Нарізку з нектарину та сливи перекладаємо у стерилізовану банку.
Фрукти в банці заливаємо повністю кип'яченою водою. Ємність накриваємо кришкою. Залишаємо у такому положенні на 15 хвилин.
Обережно воду з банки переливаємо в каструлю. У банку до нектаринів і зливів додаємо лимонну кислоту, яка надасть компоту яскравого кольору.
У каструлю, куди ми вилили воду з банки, всипаємо цукровий пісок, перемішуємо. Доводимо вміст до кипіння, варимо сироп 2 хвилини. Потім сироп переливаємо у банку.
Щільно фіксуємо банку прокип'яченою кришкою. Компот перевертаємо вгору дном і накидаємо на нього теплу ковдру. Напій у банку повністю остудити, а для зберігання можна вибрати комору.
Смачних вам та солодких заготовок!