Компот із чорної смородини на зиму

Пропоную зробити компот із чорної смородини. Напій виходить насиченим та ароматним. Такий компот із чорної смородини на зиму сподобається і дорослим, і дітям.

Чорна смородина – не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Пропоную вам для зими зробити компот із чорної смородини. Завдяки смаковим властивостям цієї ягоди напій виходить насиченим, яскравим та ароматним. Такий компот із чорної смородини на зиму сподобається і дорослим, і дітям.

Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 л. Перед приготуванням смородинового компоту банку простеризуйте зручним способом, прокип'ятіть кришку у воді протягом 3 хвилин.

Інгредієнти

  • Смородина: 150 г (чорна)
  • Цукор: 100 г
  • Вода: 900 мл

Приготування

Щоб заготовити на зиму компот із чорної смородини, відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Воду закип'ятіть у чайнику.

Перебираємо ягоди чорної смородини та ретельно промиваємо її під проточною водою. Смородину перекладаємо в друшляк.

Поміщаємо ягоди чорної смородини у стерилізовану банку.

Вміст заливаємо окропом. Намагаємось вливати воду на ягоди, а не на стінки банки.

Банку прикриваємо кришкою та в такому положенні залишаємо на 15 хвилин.

Акуратно воду зливаємо в ковшок або каструльку. Всипаємо в злиту воду цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння. Проварюємо сироп пару хвилин.

Банку з компотом ставимо на кришку і обгортаємо ковдрою. Повністю остудити компот з чорної смородини, а для зберігання прибираємо в прохолодне місце.

Заготовляйте із задоволенням на зиму смачні компоти!