Якщо вам подобаються морепродукти, то приготуйте королівські креветки з часником у соєвому соусі на сковороді, які, до речі, підійдуть для святкового застілля. Королівські креветки, приготовані таким чином, виходять дуже апетитними, з насиченим смаком. Їх можна запропонувати до трапези як самостійну закуску разом із улюбленим соусом, а також доповнити гарніром (відмінно підходить рис).
Інгредієнти
- Креветки королівські: 7-8 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 100 мл
- Соус соєвий: 50 мл
- Часник: 3 зубчики
- Лимон: 2 скибочки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Суміш прованських трав: за смаком
Приготування
Беремо потрібні інгредієнти. Для рецепту я використала заморожені креветки. Їх потрібно заздалегідь дістати з морозилки, обполоснути водою та просушити, використовуючи паперові рушники.
Підготовлені креветки кладемо у сковороду. Заливаємо їх теплою водою, ставимо сковороду на вогонь і накриваємо кришкою. Варимо креветки приблизно 5 хвилин.
Паралельно підготуємо часник. Знімаємо лушпиння і подрібнюємо шматочками зубчики.
Перевіряємо креветки. Вода випарувалася, додаємо на сковороду олію.
До креветок завантажуємо заготовку із часнику, підсипаємо зазначені спеції.
Слідом вливаємо в сковороду до креветок сік лимона та класичний соєвий соус.
На сковороді прогріваємо креветки у пікантному соусі близько 4 хвилин.
Приготовлені в соєвому соусі з часником королівські креветки відразу подаємо на стіл. Знімаємо пробу, приємного апетиту!