Свинина з грибами під вершковим соусом

Готуємо апетитну свинину з грибами на сковороді. Свинина виходить ароматною та соковитою, гриби відмінно доповнюють страву.

Свинина чудово поєднується з багатьма інгредієнтами, серед яких гриби. Пропоную приготувати ці продукти разом під вершковим соусом. Використовуючи покроковий рецепт свинини з грибами під вершковим соусом, ви отримаєте неймовірно ситну, смачну та апетитну страву.

Соковита свинина з грибами під вершковим соусом підходить практично до будь-якого гарніру. В ідеалі краще використовувати рис, але і картопляне пюре, і макарони чи гречка теж підійдуть.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вершки 20%: 150 мл
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту м'ясного блюда на сковороді беремо необхідний продуктовий набір. Свинина має бути охолодженою, вершки краще використовувати жирні. Цибулю очищаємо. Свіжі печериці промиваємо та акуратно обсушуємо паперовими серветками.

М'ясо нарізаємо невеликими брусочками. На сковороду капаємо олію. Після його прогрівання викладаємо нарізку зі свинини у сковороду. Обсмажуємо до появи ніжної скоринки на шматочках.

Потім доливаємо до м'ясної нарізки трохи води (дозволяється використовувати овочевий бульйон). М'ясо гасимо 20-25 хвилин.

Цибулю на обробній поверхні подрібнюємо півкільцями. Викладаємо цибулю до м'яса на сковороду. Разом обсмажуємо упродовж 5 хвилин.

Свіжі печериці нарізаємо тонкими платівками. Грибну заготовку відправляємо на сковороду, продовжуємо спільну смаження 7-8 хвилин.

Коли грибочки дадуть сік, компоненти страви солимо і перчимо на свій смак.

Додаємо жирні вершки. Чекаємо, коли вони закиплять і вимикаємо плиту. Сковороду накриваємо кришкою та залишаємо так на 10 хвилин.

Смачну свинину із грибами під вершковим соусом можна подавати до столу. Всім смачного!