Плов з куркою в горщику в духовці

Смачний плов з куркою в горщику в духовці – чудова страва для будь-якого застілля.

Приготувати ситний та апетитний плов із куркою можна в духовці. Для рецепту знадобляться такі інгредієнти, як і для звичайного плову на плиті. Томитись плов буде в горщику. Смачний плов з куркою в горщику в духовці – чудова страва для будь-якого застілля!

Інгредієнти

  • Філе куряче: 250 г
  • Рис пропарений: 150 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Приправа для плову: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Вода: скільки потрібно

Приготування

Візьмемо за списком зазначені продукти. Очищаємо моркву та цибулю, овочі ополіскуємо.

Куряче філе перекладаємо на обробну поверхню та нарізаємо невеликим кубиком. На сковороді прогріваємо олію, завантажуємо в неї нарізку з курятини і обсмажуємо, періодично перемішуючи, до легкої скоринки.

Моркву натираємо, цибулю подрібнюємо шматочками. Овочеву заготовку перекладаємо на сковороду та обсмажуємо разом із куркою 2 хвилини.

На сковороду викладаємо рис. На смак інгредієнти солимо і додаємо приправу для плову. Перемішуємо, обсмажуємо протягом хвилини.

Заготівлю зі сковороди перекладаємо в змащений горщик (заповнити ємність потрібно наполовину).

Заливаємо в горщик кип'ячену воду так, щоб вона покрила вміст на 2 см вище.

Горщик, накритий кришкою, ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Час приготування плову – близько 50 хвилин.

Апетитний і ситний плов із куркою, приготований у горщику в духовці, подаємо до столу. Всім смачного!