Курка цілком у духовці у фользі

Пропоную приготувати курку у фользі. Страва виходить просто шикарною за своїми смаковими якостями. Така курка цілком у духовці у фользі прикрасить будь-яке святкове гуляння.

Є безліч різноманітних кулінарних способів запекти в духовці курку цілком. Пропоную приготувати курку у фользі. Страва виходить просто шикарною за своїми смаковими якостями. Така курка цілком у духовці у фользі прикрасить будь-яке святкове гуляння. Рецепт простий, тому його освоїть навіть господиня-початківець.

Інгредієнти

  • Курка: 1 шт. (1200 г)
  • Соус соєвий: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Часник: 4 зубчики
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Базилік сушений: 1 ч. ложка
  • Суміш перців: 0.5 ч. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб запекти курку цілком у фользі у духовці, візьмемо необхідні інгредієнти. Для рецепту я використала невелику тушку курки вагою 1200 г. Очищаємо зубчики часнику.

Попередньо курку замаринуємо, але спочатку її промиємо та обсушимо ретельно паперовими серветками або рушниками.

Для приготування маринаду зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу перекладаємо у невелику миску. Всипаємо суміш перців, мелену паприку, сушений базилік та сіль. Вливаємо рослинну олію та соєвий соус.

Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо. Пікантний маринад для нашої курочки готовий.

Приготованим маринадом змащуємо курку зовні та всередині. Курку перекладаємо в широку миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 3-4 години в прохолодному місці. Можна залишити курку у маринаді на всю ніч.

Шматок фольги складаємо вдвічі. Замариновану курочку укладаємо на фольгу.

Запаковуємо повністю курку у фольгу. Запікаємо курку в духовці, розігрітій до 200 °, протягом 1 години 20 хвилин. Через цей час акуратно розгортаємо фольгу, курку знову ставимо в духовку і запікаємо ще 15 хвилин.

Приготовлена в духовці курка цілком вийшла дуже смачною, соковитою та рум'яною. Приємного для всіх апетиту!