Приготувати м'ясні котлети для обідньої трапези з улюбленим гарніром можна різними способами. Мені симпатизує кулінарний варіант із використанням манної крупи. Фарш для котлеток зазвичай беру змішаний (домашній або покупний). Такі котлети з фаршу з манкою виходять смачними, смачними, апетитними. Подаю їх із рисом, картоплею, макаронними виробами.
Інгредієнти
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 500 г
- Картопля: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Крупа манна: 2 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за перевагою
- Олія рослинна: скільки потрібно (для обсмажування)
Приготування
Ознайомившись із списком інгредієнтів, заготовляємо їх для реалізації домашніх котлет. Очищаємо цибулю та картоплину.
Цибулину та картоплю подрібнюємо, скориставшись теркою з найменшими осередками. Можна взяти для подрібнення та м'ясорубку.
До інгредієнтів підсипаємо манну крупу, мелені спеції. На свій смак солимо інгредієнти. Відразу перемішуємо.
У м'ясну масу, що вийшла, виливаємо вміст одного курячого яйця.
Ретельно змішуємо інгредієнти. Потім рекомендую котлетну основу вибити прямо в мисці або об стіл. Якщо цей крок ви пропустите, то при жарінні котлети потріскаються і втратить свій апетитний вигляд.
На дно сковороди виливаємо порцію олії, прогріваємо її. За цей час зліпимо круглі або овальні котлети. Заготовки завантажуємо на сковороду.
Котлети з фаршу з манкою обсмажуємо до скоринки. Потім заливаємо в сковороду кип'ячену воду і гасимо під кришкою котлети 5-7 хвилин.
Котлети гарячими подаємо до столу, приємної вам трапези!