Куряче філе – чудовий продукт харчування, з якого готуються різноманітні страви від супів до салатів. Я пропоную з філе курки посмажити на сковороді котлети. Щоб котлети вийшли соковитими та смачними, в курячий фарш я додала подрібнений гарбуз. Апетитні котлети з курячого філе з гарбузом поєднуються при подачі з будь-яким гарніром. Ними можна перекусити з скибочкою хліба або з салатом із овочів.
Інгредієнти
- Філе куряче: 300 г
- Гарбуз: 150 г (очищена)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Крупа манна: 2 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Петрушка: 2 гілочки (підійде кріп)
- Панірувальні сухарі: 3 ст. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки (для смаження)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб посмажити на сковороді курячі котлети із гарбузом, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо гарбуз, цибулю та часник. Зелень ополіскуємо.
Куряче філе та цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Пропускаємо курку та цибулю через м'ясорубку.
А ось гарбуз для котлет подрібнимо за допомогою середньої тертки.
До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Додаємо дрібно нарізану петрушку. Часник подрібнюємо через прес.
До складу котлетної маси всипаємо манну крупу. На свій смак солимо і перчимо.
Між собою інгредієнти добре перемішуємо. Фарш з курки та гарбуза для котлет готовий.
Формуємо із приготовленого курячого фаршу котлети. Заготівлі обвалюємо в панірувальну суміш. Котлети кладемо на дошку і на 30 хвилин прибираємо в морозилку.
На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо підморожені заготівлі курячих котлет. Сковороду накриваємо кришкою і на помірному вогні смажимо котлети з гарбузом приблизно по 7-10 хвилин з кожного боку.
Пригощайтеся всім приємного перекусу!