Курка в томатному соусі на сковороді

Для ситного перекушування з улюбленим гарніром пропоную згасити курку. Для рецепту я взяла гомілки. Вийшла курка в томатному соусі на сковороді смачної, соковитої, м'якої.

З курки можна приготувати найрізноманітніші страви. Використовувати можна як тушку цілком, і окремі її частини (крила, гомілки, стегна, грудку). Для ситного перекушування з улюбленим гарніром пропоную згасити курку в томатному соусі. Для рецепту я взяла гомілки, для варіння вибрала глибоку сковороду. Вийшла курка в томатному соусі на сковороді смачної, соковитої, м'якої. Така страва урізноманітнить ваше буденне меню.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 600 г (або будь-які інші частини курки)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Вода кип'ячена: 250 мл
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Для рецепту підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо морквину, цибулю, часникові зубки. Гомілки промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Якщо використовуєте курку повністю, то розрубайте її на великі порційні частини.

Підготовлені гомілки перекладаємо в миску. На смак солимо курячі частини, перчимо, посипаємо паприкою. Ретельно перемішуємо курку зі спеціями. Залишаємо так гомілки на 5 хвилин, щоб спеції добре вбралися. До речі, для рецепту можна взяти готову приправу для приготування страв з курки.

У сковороду вливаємо олію. Добре його прогріваємо. Викладаємо на сковороду курячі гомілки у спеціях. Обсмажуємо на вогні вище за середнє по 3 хвилини з кожного боку. Курячі частини повинні вкритися легкою скоринкою. Смажені голяшки зі сковороди перекладаємо на тарілку.

Моркву натираємо, цибулю шаткуємо шматочками, часникові часточки дрібно рубаємо. Викладаємо овочі на сковороду, де обсмажувалися гомілки. Періодично перемішуючи, пасеруємо овочі 5 хвилин.

До моркви та цибулі на сковороду додаємо томатну пасту. Інгредієнти злегка солимо. Вливаємо кип'ячену воду. Склад соусу перемішуємо, доводимо до кипіння.

У томатний соус перекладаємо обсмажені курячі голяшки.

Сковороду накриваємо кришкою. Нагрів плити зменшуємо. Тушимо курку в томатному соусі 30 хвилин. Наприкінці приготування додаємо свіжу подрібнену зелень.

Смачна та соковита курка у томатному соусі на сковороді готова. Усім приємного перекушування!