Смажена картопля зі сметаною та цибулею

Смажена картопля зі сметаною та цибулею – чудовий гарнір для м'ясних та інших основних страв. Та й у самостійному вигляді вона чудова.

Щоб приготувати смачну смажену картоплю на сковороді, не потрібно мати певних кулінарних здібностей. Впорається з приготуванням такої страви кожен. Зробити смажену картоплю ще смачнішою та ситною можна, приготувавши її разом із цибулею та сметаною. Картопля послужить чудовим гарніром для м'ясних та інших основних страв. Так, і в самостійному вигляді смажена картопля зі сметаною та цибулею чудова! Починаємо готувати.

Інгредієнти

  • Картопля: 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сметана: 4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Використовуємо для рецепту заявлені продукти. Картоплю та цибулю очищаємо, ополіскуємо та просушуємо.

В принципі, будь-якої форми ви подрібните картопля. Я пропоную нарізати її тонкими брусочками.

Цибулю нарізаємо тонкими смужками.

Дно сковороди заповнюємо олією. Чекаємо, доки продукт прогріється. Завантажуємо на сковороду картопляну нарізку. Обсмажуємо, перемішуючи приблизно 5-7 хвилин.

До картоплі кладемо цибульну заготівлю. Інгредієнти перемішуємо, продовжуємо обсмажування протягом 5 хвилин.

До складу страви вводимо сметану. Інгредієнти на свою смакову перевагу солимо і присмачуємо меленими спеціями.

Компоненти страви перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою. Зменшуємо нагрівання плити і томимо картоплю 15 хвилин.

Подаємо готову смажену картоплю в сметані, присипавши за бажанням нарізкою зі свіжої зелені. Ситного та смачного всім перекушування!