Приготувати курку можна з використанням мультиварки. Пропоную в цій кухонній техніці посмажити курку з медом та соєвим соусом. Для рецепту я взяла курячі стегна, підійдуть інші частини птиці. Поєднання меду та соєвого соусу надає курячим шматочкам привабливого кольору та аромату. Апетитна курка з медом та соєвим соусом у мультиварці відмінно впишеться на святковий стіл.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 600-700 г (або інші частини курки)
- Часник: 3 зубчики
- Соус соєвий: 2 ч. ложки
- Мед: 2 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Кунжут: 1 ч. ложка (за бажанням)
Приготування
Підготуємо для смаження курки у мультиварці потрібні інгредієнти за списком.
З кожного курячого стегна знімаємо шкірку. Стегна розрубуємо навпіл. Курку промиваємо під проточною водою і одразу обсушуємо паперовими рушниками. Складаємо курячі шматочки в широку миску.
Очищаємо часникові часточки. Подрібнюємо їх за допомогою спеціального пресу і додаємо часникову масу, що вийшла, до курячих шматочків.
Додаємо мед та соєвий соус.
Курячі стегна на смак солимо і перчимо. Пам'ятайте, що соєвий соус і так досить солоний.
Вміст у мисці добре перемішуємо. Кожен курячий шматочок має бути покритий медово-соєвим соусом. Маринуємо курку на нижній полиці холодильника півгодини.
У чашу мультиварки вливаємо олію. На дисплеї вибираємо програму смаження. Час встановлюємо на 25 хвилин. Коли звуковий сигнал сповістить про те, що олія досить прогріта (мультиварка Редмонд), викладаємо в чашу замариновані курячі шматочки. Смажимо курячі стегна з медом та соєвим соусом, перевертаючи їх через кожні 5-7 хвилин.
Смачна курка з медом та соєвим соусом у мультиварці готова. Курячі шматочки викладаємо на тарілку і при подачі на стіл посипаємо кунжутом.
Пригощайтеся всім приємного апетиту!