Куряча грудка – чудовий м'ясний інгредієнт, який відмінно поєднується з багатьма продуктами. Страви з курячої грудки виходять смачними та апетитними. Приготувати цю частину курячої тушки можна різноманітними способами, у тому числі у мультиварці. Пропоную доповнити курячу грудку гречаною крупою та грибами, а в результаті отримати ситну страву для всієї родини. Соковита куряча грудка з гречкою та грибами у мультиварці готується разом із овочами. Ось подробиці.
Інгредієнти
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Печериці свіжі: 150 г
- Філе куряче (грудка): 400 г
- Крупа гречана: 1 ст.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 1 ст.
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Промиваємо під прохолодною водою свіжі печериці разом із капелюшками. Перекладаємо гриби на паперовий рушник. Очищаємо морквину та цибулю. Перебираємо гречку, ретельно ополіскуємо крупу. Грудку промити, обсушити.
Подрібнюємо за допомогою терки морквину. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію. На табло вибираємо програму «Спека». Перекладаємо в чашу овочеву нарізку. Пасеруємо протягом 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Свіжі печериці нарізаємо платівками. Грибну заготовку викладаємо до овочів. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом ще 5 хвилин.
Кладемо на обробну поверхню курячу грудку. Нарізаємо м'ясо у формі середніх за розміром кубиків чи брусочків.
Заготівлю з курячого м'яса переправляємо до інгредієнтів у чашу мультиварки. Разом обсмажуємо 7 хвилин.
До інгредієнтів у чашу мультиварки перекладаємо підготовлену гречану крупу. Солимо склад страви на свій смак, перчимо. Можна кинути додатково своїх улюблених приправ чи спецій.
Заливаємо вміст у чаші кип'яченою водою.
Вимикаємо програму «Жарка», мультиварку фіксуємо кришкою. Вибираємо програму «Гасіння». Час приготування – 30 хвилин.
Апетитна куряча грудка, приготовлена в мультиварці з грибами та гречаною крупою, вийшла дуже смачною! Частуйтесь на здоров'я!