Манти з капустою та фаршем

Традиційні манти – це страва східної кухні. Мені подобається кулінарний спосіб ліплення мантів з капустою та фаршем. Страва виходить дуже соковитим та смачним.

Традиційні манти – це страва східної кухні. Як правило, начинка для мантів готується з м'яса, але класичний варіант давно зазнав змін і сьогодні можна скуштувати цю страву і з грибами, і з картоплею, і з гарбузом. Мені подобається кулінарний спосіб ліплення мантів з капустою та фаршем. Домашні манти з капустою та фаршем виходять із насиченим смаком, соковитими, апетитними. Фарш можна взяти будь-який, а тісто для мантів замісити за улюбленим рецептом. Я використовувала покроковий рецепт універсального тіста для пельменів та вареників, який підходить і для мантів.

Інгредієнти

  • Тісто пельменне: 600 г
  • Фарш м'ясний: 400 г
  • Капуста білокачанна: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

За списком готуємо продукти, з яких ми приготуємо смачні манти з капустою і фаршем.

Оскільки тісто для мантів вже готове, візьмемося до збирання начинки. Капусту та цибулю нарізаємо шматочками, які для подрібнення завантажуємо в чашу блендера. Ось така капустяна маса полупилася.

Доповнюємо капустяний склад начинки порцією м'ясного фаршу.

Компоненти начинки на смак солимо, присмачуємо меленими спеціями. Я використала паприку та чорний перець. Ретельно інгредієнти перемішуємо. Начинка для мант готова.

Тісто ділимо на шматки, які потрібно буде почергово розкачати тонкими пластами. З пластів вирізаємо квадратні заготовки (сторона 10-12 см).

У центр квадратної заготівлі кладемо начинку.

За запропонованою технологією ліпимо манти (фото вам допоможе зорієнтуватися).

Піддон для варіння мантів над парою змащуємо олією. Маємо на піддоні сформовані манти, залишаючи між виробами зазори.

Манти готуємо над парою протягом 45 хвилин.

Подачу смачних домашніх мантів з капустою та фаршем можна урізноманітнити улюбленим соусом. Частуйтесь на здоров'я!