Курячі гомілки – відмінний порційний продукт, з якого можна приготувати найрізноманітніші страви. Пропоную запекти гомілки в духовці, попередньо замаринувавши їх у складі зі сметани, меленої паприки та часнику. Для маринаду я використала паприку із копченим смаком, але підійде і звичайна. Запікаються курячі гомілки зі сметаною та паприкою в рукаві, виходять дуже соковитими, смачними та апетитними. До столу страву можна запропонувати з рисом, гречкою, макаронами чи картопляним гарніром.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 4 шт.
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 0,25 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: 1 щіпка
- Сметана: 1 ст. ложка
Приготування
Для запікання курячих гомілок у духовці візьмемо потрібні інгредієнти за списком.
Курячі частини обполіскуємо під прохолодною водою. Обсушуємо паперовими серветками. Перекладаємо гомілки в миску.
Курячі голяшки на смак солимо. Присмачуємо чорним меленим перчиком. Всипаємо сухий часник і мелену паприку.
До інгредієнтів додаємо повну столову ложку сметани будь-якої жирності.
Добре перемішуємо гомілки зі сметаною та спеціями, щоб кожна куряча частина була вкрита маринадом. Залишаємо гомілки у сметанному складі маринуватися 30 хвилин.
Замариновані курячі гомілки перекладаємо в рукав для запікання. Фіксуємо туго кінці. Рукав із гомілками поміщаємо у форму для запікання.
Завантажуємо форму з гомілками в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
Соковиті та смачні курячі гомілки, запечені зі сметаною та паприкою, готові. Всім смачного!