Курячі крильця в медовому маринаді з кунжутом

Якщо ви шукаєте нові смаки у звичних стравах, то пропоную запекти курячі крильця в медовому маринаді з кунжутом. Страва на виході виходить пікантною та апетитною.

Якщо ви шукаєте нові смаки у звичних стравах, то пропоную запекти курячі крильця в медовому маринаді з кунжутом у духовці. Приготуємо спочатку маринад, у складі якого є мед, томатний і соєвий соус, спеції, замаринуємо в ньому крила, а потім відправимо в духовку. Готові крильця доповнимо кунжутом. Страва на виході виходить пікантною, апетитною, з солодкуватим смаком. Ось гастрономічні подробиці.

Інгредієнти

  • Крила курячі: 8 шт.
  • Мед: 2 ст. ложки
  • Соус соєвий: 3 ст. ложки
  • Соус томатний: 1 ст. ложка
  • Чорний перець – мелений: 1 щіпка
  • Перець червоний: 1 щіпка
  • Кунжут: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти. Крильця промиваємо і відразу ж обсушуємо паперовими рушниками. До складу соусу можна додати ще часник (за бажанням).

Приготуємо маринад для крилець. У невелику миску виливаємо соєвий соус. Додаємо до нього мед, томатний соус. Підсипаємо спеції. Сіль не потрібна.

А тепер енергійно перемішуємо інгредієнти, щоби вийшов однорідний за консистенцією маринад.

Медовий пікантний маринад, що вийшов, виливаємо до курячих крильців. Добре перемішуємо. Відправляємо миску з крилами на полицю холодильника. Маринуємо протягом 1,5-2 годин.

Форму застеляємо фольгою і змащуємо її олією. Розкладаємо замариновані крильця.

Форму з крильцями накриваємо фольгою або кришкою і завантажуємо в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім фольгу знімаємо, а крильця запікаємо ще 15 хвилин.

Рум'яні крильця посипаємо кунжутом та запікаємо ще 5 хвилин.

Смачні крильця у медовому маринаді з кунжутом подаємо до столу з улюбленим соусом. Смачного!