Лещ у сметані в духовці

Приготувати до трапези свіжого ляща можна різними способами гастронома. Пропоную вам рецепт ляща у сметані в духовці, який виходить дуже смачним.

Приготувати до трапези свіжого ляща можна різними способами гастронома. Мені подобається нескладний варіант запікання цієї риби разом із сметаною. Пропоную вам покроковий рецепт ляща в сметані в духовці, який виходить дуже смачним, смачним та апетитним. Для страви потрібно мінімум інгредієнтів, але страва виходить чудовою!

Інгредієнти

  • Ліщ: 2 шт.
  • Сметана: 100 г
  • Сіль за смаком
  • Приправа для риби: 2 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Візьмемо для рибного рецепту потрібні продукти. Сметану можна використовувати будь-якої жирності.

Рибу очищаємо від нутрощів. Видаляємо луску, зрізаємо голову, хвіст та плавці. Біля хребта з кожного боку робимо неглибокі надрізи.

Оброблені тушки ляща натираємо сіллю, приправою для риби. Внутрішність теж присмачіть спеціями.

Форму для запікання страв змащуємо олією. Викладаємо ляща у форму.

Поверхню риби щедро покриваємо сметаною. По столовій ложці сметани додайте у начинку ляща.

Форму з рибою відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Апетитний та ситний лящ у сметані в духовці приготувався. Відразу подаємо рибу до столу. Частуйтесь!