Свиняча грудинка у фользі у духовці

Зі свинячої грудинки пропоную зробити смачну закуску. Свиняча грудинка у фользі в духовці виходить дуже смачною, навряд чи хтось відмовиться спробувати м'ясний шматочок.

Зі свинячої грудинки пропоную зробити смачну та соковиту закуску, яка урізноманітнить і звичайний перекус, і святкове застілля з друзями. Грудинку нашпигуємо часником, обітріть спеціями, а потім загорнемо у фольгу і відправимо запікатися в духовку. Приготовлена таким способом свиняча грудинка у фользі в духовці виходить дуже смачною, навряд чи хтось відмовиться спробувати м'ясний шматочок. Мені подобається грудинка в охолодженому вигляді, але подавати її можна і теплою.

Інгредієнти

  • Грудинка свиняча: 700-800 г
  • Часник: 4-5 зубчиків
  • Чорний перець – мелений: 1/3 ч. ложки
  • Перець червоний: 1/3 ч. ложки
  • Імбир мелений: 1/3 ч. ложки
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Хмелі-сунелі: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Лист лавровий: 5 шт.

Приготування

Візьмемо за списком інгредієнти. Вимірюємо вказану кількість спецій. Підготуємо харчову фольгу.

Свинячу грудинку у розмороженому стані промиваємо під прохолодною водою. Відразу ж обтираємо насухо.

Очищаємо часникові зубчики. Нарізаємо їх платівками. За допомогою ножа робимо надрізи в грудинці і просовуємо в них шматочки.

У невелику ємність засипаємо всі запропоновані спеції. Добре їх перемішуємо.

сумішшю, Що Вийшла, зі спецій натираємо грудинку з усіх боків. Укладаємо грудинку на 2 аркуші фольги. Зверху на грудинку кладемо лаврові листи.

"Запаковуємо" грудинку у фольгу так, щоб не було отворів.

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Завантажуємо грудинку у духовку на 20 хвилин. Потім температурний режим духовки зменшуємо до 170 градусів і запікаємо грудинку у фользі 1,5 години.

Коли грудинка охолоне, нарізаємо пластинками і подаємо до столу. Можна запропонувати грудинку та теплу. Смачного!