Курячі ніжки у фользі в духовці

Для страви візьмемо курячі гомілки, замаринуємо їх у домашньому пікантному маринаді, а потім за допомогою кулінарної фольги запікатимемо в духовці.

Апетитні курячі ніжки у фользі в духовці можна приготувати смачно та ситно, користуючись цим рецептом. Для страви візьмемо курячі гомілки, замаринуємо їх у домашньому пікантному маринаді, а потім за допомогою кулінарної фольги запікатимемо в духовці.

Такий покроковий рецепт курячих ніжок у фользі в духовці я часто використовую для святкового меню зручно і без клопоту. Запечені курячі голяшки чудово поєднуються при подачі з картопляним гарніром.

Трохи про маринад. Я взяла для нього гірчицю в зернах, звичайний майонез без добавок (вітається домашній продукт) та улюблений кетчуп. Інші гастрономічні подробиці — у моєму покроковому рецепті.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 4 шт.
  • Гірчиця зернова: 1 ст. ложка
  • Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Для блюда беремо потрібні інгредієнти. Курячі гомілки повинні бути в охолодженому стані. Кількість беремо на власний розсуд, залежно від кількості бажаних порцій.

Для домашнього маринаду в маленьку миску викладаємо майонез. Доповнюємо його гірчицею, кетчупом. Можна замінити кетчуп томатним соусом. Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Ось і готовий пікантний маринад для гомілок!

Курячі частини спочатку промиваємо. Потім обсушуємо паперовим рушником і перекладаємо у глибоку робочу миску.

Солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Кидаємо дрібку (або більше) чорного меленого перчика.

До гомілок викладаємо домашній маринад.

Добре змішуємо гомілки зі спеціями та маринадом. Якщо є час, то залишаємо гомілки маринуватися на півгодини. А якщо поспішайте, то переходимо одразу до наступного кроку.

Форму застеляємо кулінарною фольгою так, щоб був запас, яким накриємо гомілки. Курячі частини перекладаємо у форму. Залишки маринаду теж розподіляємо поверх гомілок. Накриваємо гомілки фольгою, кінці скріплюємо.

У гарячій духовці (210 градусів) гомілки томимо 40 хвилин у фользі, і ще 20 хвилин, розгорнувши кінці фольги.

Соковиті курячі ніжки у фользі готові! Всім смачного та ситного перекушування!