Така частина курячої тушки, як гомілка, користується у господарок великим гастрономічним попитом. Приготувати з курячих ніжок можна різноманітні смачні страви. Пропоную вам запекти гомілки в духовці, тільки спочатку ми замаринуємо їх у приправі, майонезі та часнику. Страва виходить смачною завдяки сирній скоринці. Смачні курячі ніжки із сиром у духовці можна подати і до святкового столу.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 7-8 шт.
- Майонез: 1,5 ст. ложки
- Сир твердий: 150 г
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Часник: 2 зубчики
Приготування
Підготуємо за списком потрібні продукти для запікання гомілок. Я використовувала для маринування готову приправу для курячих страв, але можна зібрати її самостійно з спецій, що віддають перевагу — меленого перцю, паприки та інших.
Промиті та обсушені курячі гомілки викладаємо в об'ємну миску. Ніжки солимо, присмачуємо приправою для курячих страв.
Часникові зубки подрібнюємо за допомогою спеціального пресу, їх можна також натерти. Часникову масу викладаємо до ніжок, додаємо ще майонез.
Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Для маринування миску з курячими ніжками ставимо на полицю холодильника. Маринуємо гомілки протягом півгодини.
Дно форми для запікання трохи змащуємо олією і викладаємо замариновані ніжки.
Завантажуємо форму з курячими ніжками в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо гомілки 30 хвилин.
Крупно подрібнюємо сир теркою. Покриваємо гомілки сирною стружкою.
Повертаємо форму з курячими ніжками та сиром знову в духовку на 10 хвилин.
Апетитні курячі ніжки з сиром у духовці готові. Усім приємного перекушування!