Котлети із гречки без мяса

Якщо вам хочеться урізноманітнити буденне меню смачною та бюджетною стравою, раджу приготувати котлети з гречки без м'яса, які можуть стати оригінальним гарніром.

Якщо вам хочеться урізноманітнити своє буденне меню смачною та бюджетною стравою, то раджу приготувати котлети з гречки без м'яса, які можуть стати оригінальним гарніром. Такі котлети можна подати як самостійну страву в пост або розташувати їх на столі по сусідству з м'ясними чи курячими закусками.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 250 г
  • Вода: 500 мл
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 3-4 ст. ложки

Приготування

Беремо продукти для реалізації рецепту. Очищаємо моркву, цибулю та часник.

Основа наших котлет – варена гречана каша. Не обов'язково спеціально відварювати для котлет гречку. Можна взяти готову кашу, що залишилася після обіду чи вечері.

Почнемо з підготовки овочів. Частками нарізаємо цибулю, а моркву – невеликими кубиками. Заготовку завантажуємо у чашу подрібнювача.

Овочі подрібнюємо. Якщо немає спеціального подрібнювача, можна скористатися м'ясорубкою.

Овочевий склад доповнюємо гречаною кашею і знову вмикаємо подрібнювач. Маса, що вийшла, буде схожа на фарш.

До гречаної маси виливаємо вміст одного сирого яйця. Подрібнюємо пресом часник, солимо та перчимо інгредієнти.

Знову компоненти в подрібнювачі прокручуємо до однорідного складу.

Основа для гречаних котлет підготовлена, можна приступати до формування. Для зручності ліплення змочуємо долоні холодною водою. Заготівлю котлети обвалюємо з кожного боку в борошні.

Обсмажувати котлети з гречаної каші будемо в розігрітій олії на сковороді. На кожній стороні гречані котлети обсмажуємо 5-7 хвилин.

Відразу дегустуємо гречані котлети, приємного перекушування!