Курячі ніжки з вершковим смаком у духовці

Пропоную запекти в духовці курячі ніжки. Соковиті курячі ніжки з вершковим смаком у духовці виходять смачними, з привабливою рум'яною скоринкою.

Пропоную запекти в духовці курячі ніжки, які попередньо маринуються в соусі із розтопленим вершковим маслом. Ніжки виходять соковитими, апетитними, із привабливою рум'яною скоринкою. До столу соковиті курячі ніжки з вершковим смаком у духовці найкраще запропонувати з відвареною або запеченою картоплею, зеленню, салатами із свіжих овочів, різносолами. До речі, за цим рецептом можна запекти в духовці та інші частини курки — стегна, стегенця, крильця.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 800 г
  • Соус соєвий: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 2 ст. ложки
  • Олія вершкове: 30 г
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка
  • Часник: 5 зубчиків
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб запекти в духовці соковиті курячі ніжки, підготуємо продукти. Вершкове масло розтоплюємо. Очищаємо часникові зубчики.

Ополіскуємо під прохолодною водою курячі ніжки. Обсушуємо їх паперовими рушниками та перекладаємо у широку миску.

Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес.

До ніжок вливаємо порцію соєвого соусу. Додаємо томатний соус.

Гомілки посипаємо сіллю (пам'ятаємо, що соєвий соус вже солоний). Додаємо за смаком чорний мелений перчик та паприку.

Додаємо до інгредієнтів розтоплене вершкове масло.

Добре перемішуємо гомілки зі спеціями та соусами. Залишаємо гомілки маринуватися в прохолодному місці на годину.

Замариновані гомілки укладаємо на лист або у форму для запікання.

Завантажуємо лист з ніжками в розігріту до 190 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пару разів ніжки змастіть жиром, що вилився.

Курячі ніжки, запечені в духовці, вийшли рум'яними, соковитими, смачними. Смачного!