Пельмені в духовці із сиром

Пельмені (і домашні, і покупні) – чудовий варіант для ситної трапези. Смачними та смачними виходять пельмені в духовці із сиром із заливкою зі сметани та майонезу.

Пельмені (і домашні, і покупні) – чудовий варіант для ситної трапези. Найпростіший кулінарний спосіб приготувати вже зліплені пельмені – відварити їх у присоленій воді разом із лавровим листом чи пряними спеціями. Але й інші варіанти. Наприклад, смачними та смачними виходять пельмені в духовці з сиром із заливкою зі сметани та майонезу. Ось гастрономічні подробиці реалізації такої страви.

Інгредієнти

  • Пельмені: 500 г
  • Майонез: 200 г
  • Сметана: 100 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложка
  • Сир твердий: 150 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту запечених пельменів необхідні інгредієнти. Пельмені у мене магазинні, заморожені.

Знімаємо з цибулі лушпиння. Нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Цибулеву нарізку підсмажимо до м'якості в прогрітій олії на сковороді.

Зробимо для запікання пельменів заливку. Для цього в невелику миску поміщаємо сметану, доповнюємо її майонезом. Викладаємо підсмажену цибулю. Кидаємо сіль за смаком та мелені спеції.

Компоненти заливання добре змішуємо до отримання однорідного складу.

Заморожені пельмені поміщаємо в жаростійку форму в один шар.

Пельмені закриваємо заливкою.

Подрібнюємо теркою твердий сир. Сирну стружку розподіляємо поверхом.

Температурний режим духовки ставимо на 180 градусів. Поміщаємо форму з пельменями у піч на 35 або 40 хвилин.

Апетитні пельмені під сирною скоринкою приготувалися. Всім ситного перекушування!