Пропоную для обіднього перекушування запекти в духовці курячі стегенця. Частини курочки обваляємо в суміші зі спецій, змастимо соусом з майонезу та часнику, а потім відправимо нудитися в духовку. Виходять курячі стегенця з майонезом і часником у духовці з приємною рум'яною скоринкою, смачними та соковитими. До столу таку страву з курки можна запропонувати з улюбленим гарніром, овочевими салатами, зеленню.
Інгредієнти
- Стегенця курячі: 2 шт.
- Майонез: 50 г
- Часник: 2 зубчики
- Олія вершкове: 30 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Карі: 0,5 ч. ложки
- Базилік сушений: 0,5 ч. ложки
Приготування
Щоб запекти в духовці курячі стегенця з майонезом та часником, візьмемо потрібні інгредієнти. Вибір спецій – за вами. Можна використовувати готову приправу для курячих страв.
Курячі стегенця перед запіканням обполіскуємо холодною водою. Обсушуємо відразу паперовими рушниками.
У невелику миску всипаємо сіль. Додаємо на смак мелений чорний перець, паприку, каррі, базилік. Спеції перемішуємо. сумішшю, Що Вийшла, натираємо з усіх боків стегенця.
Розкладаємо по дну жароміцної форми для запікання шматочки вершкового масла|мастила|. Зверху розташовуємо курячі стегенця.
Майонез перекладаємо у миску. Очищаємо часникові зубчики та дрібно їх натираємо (або пропускаємо через прес). Перемішуємо. Соус для стегенця готовий.
Майонезним соусом змащуємо поверхню курячих стегенець.
Відправляємо форму з стегенцями в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо стегенця з майонезом та часником 45 хвилин.
Курячі стегенця, запечені в духовці з майонезом та часником, вийшли смачними та соковитими. Приємного апетиту, пригощайтеся!