Страви з курки завжди були і залишаються затребуваними та популярними. Підвищений попит обивателів до курячих страв легко пояснити: м'ясо птиці швидко готується, воно недороге, несе певну користь для організму. Причому для готування використовується і курка цілком, і окремі її частини.
Я пропоную вам зробити курячі стегна на сковороді, подачу яких можна урізноманітнити будь-яким гарніром.
Таку курячу страву можна включити і в буденне меню, і урізноманітнити їм святкові посиденьки. Мій покроковий рецепт курячих стегон на сковороді не є складним, тому можна приступати до готування.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 4-5 шт. (охолоджені)
- Олія рослинна: 50 мл
- Сіль за смаком
- Приправа для курячих страв: 4 щіпки
- Чорний перець – мелений: за перевагою
- Вода кип'ячена: 100 мл
Приготування
Для того щоб приготувати апетитні курячі стегна на сковороді, беремо потрібні продукти за списком. Курячі частини мають бути охолодженими. Якщо у вас продукт заморожений, заздалегідь дістаньте стегна з морозилки. Розморожуємо при кімнатній температурі або скориставшись мікрохвильовою піччю.
Підготовлені стегна оглядаємо, якщо є на частинах пір'їнки, видаляємо їх. Під проточною водою стегна промиваємо і відразу ж обтираємо паперовим рушником. Після миття перекладаємо курячі частини в об'ємну миску.
Солимо стегна, перчимо на свій смак, додаємо приправу для приготування страв з курки. На цьому кулінарному етапі можна поекспериментувати з меленими спеціями. Їх дозволяється варіювати на власний смак.
Інгредієнти у мисці ретельно перемішуємо між собою. Кожне куряче стегно має бути у спеціях. Залишаємо курячі частини хвилин на 15, накривши миску кришкою.
Заповнюємо сковороду олією. Прогріваємо його. Викладаємо в сковороду замариновані в мелених спеціях курячі стегна.
На сильному вогні підсмажуємо курячі частини до утворення на стегнах золотистої скоринки.
Далі вливаємо в сковороду кип'ячену воду.
Стомлюємо стегна під кришкою 15 хвилин.
Ситні курячі стегна на сковороді готові! Усім приємного перекушування!