Для любителів гострих страв з курки пропоную запекти в мультиварці стегна. Для гострого соусу скористаємося майонезом, томатним кетчупом та пряною сухою приправою – аджикою. У процесі запікання доповнимо курячі частини нарізкою з цибулі. Запечені курячі стегна в гострому соусі в мультиварці виходять смачними, з пікантною ноткою та рум'яною скоринкою. Подачу апетитної страви з курки урізноманітнити волоськими горіхами. Я впевнена, що страва знайде своїх шанувальників.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 4-5 шт.
- Майонез: 1 ст. ложка
- Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
- Аджика: 1 ст. ложка (суха)
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Горіх грецький (ядра): за смаком
Приготування
Підготуємо за списком необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулю.
Курячі частини обполіскуємо під прохолодною водою. Відразу ж обтираємо стегна паперовими рушниками. Перекладаємо курячі стегна в миску, трохи солимо і перемішуємо.
В окрему невелику чашку перекладаємо по столовій ложці майонезу та томатного кетчупу. Всипаємо суху гостру аджику.
Енергійно перемішуємо вміст у чашці. Гострий соус для курки готовий.
Соус переправляємо до курячих частин. Добре перемішуємо, щоб кожне стегно було вкрите соусом. Якщо є час, можна залишити частини курки маринуватися хвилин на 30. При обмеженій кількості часу відразу переходимо до етапу запікання в мультиварці.
У знімну чашу мультиварки вливаємо олію. Викладаємо стегна шкірою донизу.
Подрібнюємо невеликими шматочками цибулю. Нарізкою посипаємо стегна.
Мультиварку закриваємо кришкою. Встановлюємо режим на екрані «Випічка». Час приготування – 40 хвилин. Через 20 або 25 хвилин курячі частини перевернути та продовжити готувати під кришкою до закінчення програми.
Запечені в гострому соусі курячі стегна перед подачею посипаємо нарізаними волоськими горіхами і ставимо на стіл.
Пригощайтеся, приємного апетиту!