Запекти курячі стегна легко і просто в духовці, використовуючи спеціальний рукав. Приготовлені в такий спосіб стегна виходять дуже смачними, м'якими, соковитими та апетитними. До столу курячі стегна в рукаві в духовці запропонувати можна разом з улюбленим гарніром з картоплі, рису, круп або самостійної гарячої закуски. До речі, цілком страву з курячих стегн, запечених у рукаві, можна включити у святкове меню.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 3-4 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сметана: 1 ст. ложка
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. Очищаємо часникові зубчики.
Охолоджені курячі стегна промиваємо під прохолодною водою. Обсушуємо паперовими серветками. Якщо у стегон є гузки, то зрізаємо їх. Підготовлені курячі частини перекладаємо у широку миску.
Курячі стегна на смак солимо. Всипаємо приправу для курячих страв. Часник подрібнюємо за допомогою спеціального пресу. Інгредієнти одразу перемішуємо.
До курячих частин додаємо порцію сметани та майонезу.
Добре інгредієнти перемішуємо між собою та залишаємо так маринуватися на півгодини.
Замариновані курячі стегна перекладаємо в рукав для запікання. Туго фіксуємо кінці. Зверху на рукаві робимо зубочисткою проколи у 3-4 місцях для виходу пари.
Завантажуємо форму з стегнами в рукаві в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Через цей час обережно, щоб не обпектися, розрізаємо рукав і знову відправляємо стегна в духовку на 10 хвилин.
Ситні курячі стегна, запечені у рукаві, готові. Всім смачного!