Окрошка на квасі з мясом

Окрошка на квасі – найкраща страва в спекотний день. Є альтернативний варіант приготування окрошки – з м'ясом. Виходить окрошка на квасі з м'ясом смачною та апетитною.

Освіжаюча окрошка на квасі – найкраща страва в спекотний день. Зазвичай окрошка робиться з ковбасою, але має місце і альтернативний варіант — з м'ясом. Для рецепту підійде яловичина чи нежирна свинина. Наперед м'ясо потрібно буде відварити та остудити. М'ясний інгредієнт для окрошки доповнимо картоплею, яйцем (їх теж потрібно буде відварити), свіжим огірком. Виходить окрошка на квасі з смачним м'ясом, її подачу можна урізноманітнити додатково гірчицею, скибочкою лимона, майонезом або сметаною.

Інгредієнти

  • Яловичина варена: 250 г (або свинина)
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2-3 шт.
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Зелень свіжа: 3 гілочки
  • Квас: 1 л
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати крошку на квасі з м'ясом, візьмемо потрібні інгредієнти за списком. Квас підійде як домашній, так і магазинний (на ваш смак).

На обробну дошку кладемо остуджене відварене м'ясо і нарізаємо його для окрошки маленькими шматочками. Нарізку перекладаємо у глибоку миску.

Картоплю нарізаємо кубиками, переправляємо до м'яса в миску.

Рекомендую з огірка зрізати шкірку, так окрошка буде ніжнішою за смаком. Нарізаємо огірок кубиками, додаємо до решти інгредієнтів.

На черзі – відварені курячі яйця. Для окрошки їх натираємо.

До складу для окрошки додаємо подрібнену зелень (у мене петрушка). На смак солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком.

Відразу інгредієнти між собою перемішуємо.

Порцію заготівлі-салату кладемо в тарілку та заливаємо холодним квасом у бажаній кількості. Перемішуємо.

Окрошку на квасі з м'ясом подаємо до охолодженої столу. Всім смачного!