Для спекотного літа, мабуть, найпопулярніша страва – це окрошка. Приготувати окрошку можна за різними рецептами. Мені подобається окрошка з ковбасою, відвареною картоплею, яйцями, огірками та редисом. Набір інгредієнтів є традиційним, а ось заправити такий склад пропоную мінеральною водою та яблучним оцтом. Виходить окрошка з ковбасою (на оцті) освіжаючою, смачною та апетитною.
Інгредієнти
- Ковбаса варена: 300 г
- Картопля (варена): 2 шт.
- Яйце куряче: 2-3 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Редиска: 100 г
- Петрушка: 4-5 гілочок
- Вода мінеральна: 1 л
- Оцет яблучний: 3 ст. ложки
- Сметана: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб приготувати фарбу з ковбасою, підготуємо потрібні продукти. Заздалегідь відварюємо картоплю та яйця. Дані інгредієнти охолоджуємо та очищаємо. Ретельно промиваємо редиску, петрушку та огірок. Мінеральна вода може бути і з газом, і без.
Порядок подрібнення продуктів для окрошки не має значення, давайте почнемо з ковбаси. Нарізаємо її дрібними кубиками.
Свіжий огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Яйця шаткуємо дрібними шматочками.
Залежно від розміру редиски подрібнюємо її у формі півкілець або чверть кілець.
На черзі — відварена картопля. Картоплю можна також нарізати кубиками, але я волію її крупно натерти.
До складу для окрошки додаємо сметану. Шинкуємо дрібно гілочки петрушки. За смаком солимо і перчимо. Перемішуємо.
Інгредієнти заливаємо холодною мінеральною водою, додаємо яблучний оцет.
Домашнє окрошку з ковбасою охолоджуємо і із задоволенням пригощаємося! Приємного перекушування!