Окрошка з ковбасою (на оцті)

Для спекотного літа, мабуть, найпопулярніша страва – це окрошка. Мені подобається окрошка з ковбасою (на оцті). Виходить окрошка освіжаючою, смачною та апетитною.

Для спекотного літа, мабуть, найпопулярніша страва – це окрошка. Приготувати окрошку можна за різними рецептами. Мені подобається окрошка з ковбасою, відвареною картоплею, яйцями, огірками та редисом. Набір інгредієнтів є традиційним, а ось заправити такий склад пропоную мінеральною водою та яблучним оцтом. Виходить окрошка з ковбасою (на оцті) освіжаючою, смачною та апетитною.

Інгредієнти

  • Ковбаса варена: 300 г
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Яйце куряче: 2-3 шт.
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Редиска: 100 г
  • Петрушка: 4-5 гілочок
  • Вода мінеральна: 1 л
  • Оцет яблучний: 3 ст. ложки
  • Сметана: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати фарбу з ковбасою, підготуємо потрібні продукти. Заздалегідь відварюємо картоплю та яйця. Дані інгредієнти охолоджуємо та очищаємо. Ретельно промиваємо редиску, петрушку та огірок. Мінеральна вода може бути і з газом, і без.

Порядок подрібнення продуктів для окрошки не має значення, давайте почнемо з ковбаси. Нарізаємо її дрібними кубиками.

Свіжий огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Яйця шаткуємо дрібними шматочками.

Залежно від розміру редиски подрібнюємо її у формі півкілець або чверть кілець.

На черзі — відварена картопля. Картоплю можна також нарізати кубиками, але я волію її крупно натерти.

До складу для окрошки додаємо сметану. Шинкуємо дрібно гілочки петрушки. За смаком солимо і перчимо. Перемішуємо.

Інгредієнти заливаємо холодною мінеральною водою, додаємо яблучний оцет.

Домашнє окрошку з ковбасою охолоджуємо і із задоволенням пригощаємося! Приємного перекушування!