Сьогодні у мене в меню смачна перша страва — курячий суп з картоплею та зеленню. Така куряча юшка має насичений смак, але в той же час виходить легкою. Курячий супчик урізноманітнить ваш повсякденний раціон.
Основний інгредієнт нашого супу – це курка. Використовувати для варіння бульйону можна будь-які птахи. Я взяла стегно та крильця. Головне для нашої страви – це не кількість курячого м'яса, а смачний бульйон, який і буде основою домашнього супу.
Пропонований покроковий рецепт курячого супу з картоплею підійде тим, хто любить ситні страви без витрати на готування великої кількості часу.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 350 г (будь-які частини)
- Картопля: 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт. (невелика)
- Часник: 1 зубчик
- Лист лавровий: 1 шт.
- Будь-яка зелень: 1/3 пучка (свіжа)
- Сіль за смаком
- Спеції: за смаком (мелені)
- Вода: 2 л
Приготування
Для рецепту беремо потрібні інгредієнти, готуємо необхідний кухонний інвентар.
Куряче м'ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю та заливаємо водою. Воду доводимо до кипіння, обов'язково прибираємо пінку, що утворилася. Варимо курячі частини приблизно 30 хвилин.
Готове куряче м'ясо виймаємо з каструлі, а бульйон, що вийшов, солимо на свій смак. М'ясо поки що відставляємо убік, щоб воно охололо. Потім м'ясо знімаємо з кісток.
Очищену картоплю нарізаємо шматочками. Додаємо картопляну нарізку в бульйон та на невеликому вогні варимо практично до готовності. Піде приблизно 20-25 хвилин.
Морквину і цибулю очищаємо, подрібнюємо на власний розсуд. Перекладаємо в сковороду овочеву нарізку, щоб підсмажити з олією.
Цибулю з морквиною доводимо до м'якості, іноді перемішуємо.
Обсмажені овочі додаємо в суп, коли картопля вже буде готова. Разом з овочами додаємо подрібнене куряче м'ясо.
У курячий суп з картоплею додаємо спеції, потовчений часник і лавровий лист. Продовжуємо варіння ще близько 5-7 хвилин.
Готовий курячий суп розливаємо в тарілки та подаємо до столу, присипавши подрібненою свіжою зеленню.
Всім смачного!