Курячий суп з картоплею

Сьогодні у мене в меню смачна перша страва — курячий суп з картоплею та зеленню. Така куряча юшка має насичений смак, але в той же час виходить легкою. Курячий супчик урізноманітнить ваш повсякденний раціон.

Сьогодні у мене в меню смачна перша страва — курячий суп з картоплею та зеленню. Така куряча юшка має насичений смак, але в той же час виходить легкою. Курячий супчик урізноманітнить ваш повсякденний раціон.

Основний інгредієнт нашого супу – це курка. Використовувати для варіння бульйону можна будь-які птахи. Я взяла стегно та крильця. Головне для нашої страви – це не кількість курячого м'яса, а смачний бульйон, який і буде основою домашнього супу.

Пропонований покроковий рецепт курячого супу з картоплею підійде тим, хто любить ситні страви без витрати на готування великої кількості часу.

Інгредієнти

  • М'ясо куряче: 350 г (будь-які частини)
  • Картопля: 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт. (невелика)
  • Часник: 1 зубчик
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Будь-яка зелень: 1/3 пучка (свіжа)
  • Сіль за смаком
  • Спеції: за смаком (мелені)
  • Вода: 2 л

Приготування

Для рецепту беремо потрібні інгредієнти, готуємо необхідний кухонний інвентар.

Куряче м'ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю та заливаємо водою. Воду доводимо до кипіння, обов'язково прибираємо пінку, що утворилася. Варимо курячі частини приблизно 30 хвилин.

Готове куряче м'ясо виймаємо з каструлі, а бульйон, що вийшов, солимо на свій смак. М'ясо поки що відставляємо убік, щоб воно охололо. Потім м'ясо знімаємо з кісток.

Очищену картоплю нарізаємо шматочками. Додаємо картопляну нарізку в бульйон та на невеликому вогні варимо практично до готовності. Піде приблизно 20-25 хвилин.

Морквину і цибулю очищаємо, подрібнюємо на власний розсуд. Перекладаємо в сковороду овочеву нарізку, щоб підсмажити з олією.

Цибулю з морквиною доводимо до м'якості, іноді перемішуємо.

Обсмажені овочі додаємо в суп, коли картопля вже буде готова. Разом з овочами додаємо подрібнене куряче м'ясо.

У курячий суп з картоплею додаємо спеції, потовчений часник і лавровий лист. Продовжуємо варіння ще близько 5-7 хвилин.

Готовий курячий суп розливаємо в тарілки та подаємо до столу, присипавши подрібненою свіжою зеленню.

Всім смачного!