Розсольник на мясному бульйоні з булгуром

Пропоную приготувати смачний та ситний розсольник на м'ясному бульйоні з булгуром. Булгур не вимагає (на відміну від перлової крупи) тривалого замочування.

Серед популярних перших страв особливу кулінарну нішу займає розсольник. Зазвичай цей суп варять із перловкою. Мені подобається також варіант із такою крупою як булгур. Пропоную приготувати розсольник на м'ясному бульйоні з булгуром, який виходить ситним та смачним, так, і часу для реалізації рецепту у вас піде значно менше. Булгур не вимагає (на відміну від перлової крупи) тривалого замочування. Що стосується бульйону, то для його варіння можна взяти будь-яке м'ясо, зокрема куряче. У мене вже був готовий бульйон на основі свинини. Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • М'ясний бульйон: 1,5 л
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Огірок солоний: 1 шт. або корнішони (3-4 шт.)
  • Булгур: 60 г
  • Олія рослинна: 2,5 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Зелень свіжа: за смаком (для подачі)

Приготування

Підготуємо інгредієнти для розсольника. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. Овочі ополіскуємо. М'ясний бульйон доводимо до кипіння. На смак солимо його.

На обробній поверхні подрібнюємо картопля у формі невеликих кубиків. Нарізку перекладаємо для варіння в бульйон.

Солоний огірочок нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо заготовку до картоплі до каструлі.

При приготуванні інших страв булгур не промивають, але зараз його краще обполоснути, виклавши на сито. Закидаємо булгур до інших інгредієнтів через 10 хвилин. Продовжуємо варити разом.

Тим часом підготуємо цибулю та моркву. Подрібнюємо цибулю шматочками, а моркву крупно натираємо.

Перекладаємо овочеву заготовку для розсольника на сковороду в розігріту олію. Пасеруємо до м'якості. Періодично перемішуємо.

Коли інгредієнти в каструлі будуть готові, викладаємо до них засмажку з цибулі та моркви. Проварюємо разом 5 хвилин. Розсольник із булгуром практично готовий, залишилося його лише приправити меленими улюбленими спеціями та додати подрібнену зелень.

Пригощаємося смачним розсольником із булгуром. Всім смачного!