Смажений болгарський перець на зиму

Для любителів солодкого болгарського перцю пропоную зробити для зими смачну та ароматну закуску для повсякденного меню.

Для любителів солодкого болгарського перцю пропоную зробити для зими смачну та ароматну закуску для повсякденного меню (втім, і для святкового столу також). Моя гастрономічна пропозиція – це смажений болгарський перець на зиму, який обов'язково має поповнити ваші закрутки.

Ось покроковий рецепт смаженого болгарського перцю на зиму, розрахований на баночку об'ємом 0,5 л. Для більшої кількості просто збільште вказані інгредієнти пропорційно.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 6-8 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Олія рослинна: скільки потрібно
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки

Приготування

Для рецепту готуємо потрібні продукти. Обов'язково стерилізуємо банки для закрутки.

Плоди перців добре промиваємо під проточною водою. Зрізаємо місце з плодоніжкою, видаляємо коробочку з насінням. Перці обов'язково обсушуємо і обтираємо паперовими рушниками зовні і всередині.

Дно сковороди заповнюємо олією. Коли олія прогріється, викладаємо в сковороду перці повністю.

Смажимо перець з усіх боків. Сковороду обов'язково накриваємо кришкою, адже будуть бризки. Перець має стати м'яким.

Тепер буде потрібна стерилізована банка. У неї засипаємо цукровий пісок, кидаємо сіль у зазначеній пропорції. Додаємо очищені часникові зубки. Вливаємо оцет.

Обсмажений перець перекладаємо у банку.

Вміст банки заповнюємо окропом.

Банку з перцями щільно закупорюємо (використовуємо гвинтові кришки або ключ для закочення). Банку слід обережно струсити, щоб цукор та сіль розподілилися по тарі. Після того, як заготівля з перцями охолоне під теплим рушником (пледом), переносимо її для зберігання в льох (холодне місце).

Смачна вам дегустація!