Хріновина з помідорів з оцтом

Якщо ви або ваші близькі шанувальники гострих соусів і приправ, пропоную запастися на зиму хріновиною з помідорів. Смаковий тон соусу задають корінь хрону та часник.

Напевно, у кожного є знайомі чи родичі, які просто не уявляють собі ситну трапезу без гострих соусів чи приправ. Для таких любителів я завжди заготовляю парочку баночок хреновини з оцтом. Ось покроковий рецепт хрону з помідорів з оцтом, яку варто хоч раз у житті спробувати.

Така хроніка з помідорів з оцтом у своєму складі також містить солодкий та гіркий перець. Смаковий тон соусу задають корінь хрону та часник. Отже, приступаємо до реалізації рецепту.

Інгредієнти

  • Помідори: 800 г
  • Корінь хрону: 60 г
  • Часник: 100 г
  • Солодкий болгарський перець: 150 г
  • Перець чилі: 1 шт.
  • Цукор: 80 г
  • Сіль: 15 г
  • Оцет 9%: 60 мл

Приготування

Для приготування хрону беремо продукти за списком. Очищаємо корінь хрону часнику. Промиваємо помідори та перці. З перців видаляємо насіння.

Солодкий болгарський перець, помідори та чилі нарізаємо для подальшого подрібнення шматочками.

Завантажуємо заготівлю по черзі в чашу м'ясорубки та подрібнюємо до пюреподібного складу.

Для цієї заготівлі я не ризикнула подрібнювати корінь хрону в м'ясорубці, тому просто подрібнила його теркою разом із часником.

У заготовку для хрону насипаємо цукровий пісок і солону спецію. Перемішуємо так, щоб солодкі та солоні кристали розчинилися.

Щоб збільшити безпеку заготовки з помідорів, додаємо до складу оцет, перемішуємо знову.

Приготовлену хріновину з помідорів з оцтом завантажуємо в скляну тару (банки мають бути чистими та сухими). Фіксуємо банки кришками. Така хроніка довго і надійно зберігається.

Домашня хроніка приготовлена, вдалих вам запасів на зиму!