Для приготування традиційних голубців потрібен фарш, рис, капуста – це набір основних інгредієнтів. Використовуючи ці продукти, я пропоную вам зробити ліниві голубці на сковороді, рецепт яких підійде для господарок, які не люблять з якихось причин возитися з капустяним листям.
Такі ліниві голубці за своїми смаковими якостями зовсім не відрізняються від класичної страви. Подавати ледачі голубці, приготовані на сковороді, можна з вашим улюбленим гарніром. Мені більше симпатизує картопляне пюре.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 350 г
- Рис відвареної: 0,5 ст.
- Капуста білокачанна: 200 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сметана: 3 ст. ложки
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Вода: 300 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту беремо продукти за списком. Відварюємо рис. Очищаємо морквину із цибулею. Фарш підійде практично будь-який – зі свинини, яловичини, курки. Саме в цьому рецепті я використовувала магазинний фарш індички.
У миску викладаємо розморожений м'ясний фарш, доповнюємо його порцією вареного рису.
Основний інгредієнт нашої страви – капусту – потрібно добре подрібнити. Для процедури можна скористатися кухонним комбайном або дрібно нарізати ножем. Я ж використовувала тертку з великими осередками. Капустяну масу перекладаємо в миску до інших інгредієнтів.
До складу для лінивих голубців вводимо натерту моркву та нарізану дрібно ріпчасту цибулю.
Далі розбиваємо до інгредієнтів куряче яйце. На смак солимо і кидаємо чорного меленого перчика.
Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо, щоб вийшла в'язка основа для ліплення ледачих голубців.
На сковороду капаємо олію і прогріваємо її. Формуємо круглі або овальні биточки, які перекладаємо на сковороду та обсмажуємо трохи з двох боків.
Поки ліниві голубці підсмажуються, зробимо для них заливку. Змішуємо порцію сметани, томатної пасти із кип'яченою водою. Соусом, що вийшов, заливаємо голубці на сковороді.
Сковороду накриваємо кришкою і гасимо ліниві голубці приблизно 35-40 хвилин.
Апетитні ледачі голубці на сковороді можна подавати на стіл. Приємною для всіх трапези!