Приготувати до трапези свіжого ляща можна різними способами гастронома. Мені подобається нескладний варіант запікання цієї риби разом із сметаною. Пропоную вам покроковий рецепт ляща в сметані в духовці, який виходить дуже смачним, смачним та апетитним. Для страви потрібно мінімум інгредієнтів, але страва виходить чудовою!
Інгредієнти
- Ліщ: 2 шт.
- Сметана: 100 г
- Сіль за смаком
- Приправа для риби: 2 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Візьмемо для рибного рецепту потрібні продукти. Сметану можна використовувати будь-якої жирності.
Рибу очищаємо від нутрощів. Видаляємо луску, зрізаємо голову, хвіст та плавці. Біля хребта з кожного боку робимо неглибокі надрізи.
Оброблені тушки ляща натираємо сіллю, приправою для риби. Внутрішність теж присмачіть спеціями.
Форму для запікання страв змащуємо олією. Викладаємо ляща у форму.
Поверхню риби щедро покриваємо сметаною. По столовій ложці сметани додайте у начинку ляща.
Форму з рибою відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Апетитний та ситний лящ у сметані в духовці приготувався. Відразу подаємо рибу до столу. Частуйтесь!