Картопля, запечена в духовці з медом та гірчицею

З картоплі можна приготувати смачний гарнір найрізноманітнішими способами. Пропоную зробити картоплю, запечену в духовці з медом та гірчицею.

З картоплі можна приготувати смачний гарнір найрізноманітнішими способами. Картоплю можна просто відварити, посмажити, згасити. Мені подобається запечена картопля. Пропоную запекти картоплю в духовці в пікантному маринаді на основі меду та гірчиці. Така картопля, запечена в духовці з медом і гірчицею, виходить з приємною рум'яною скоринкою, м'якою всередині і дуже апетитною. Запечена картопля урізноманітнить подачу страв з м'яса, курки, риби. Так, і просто з улюбленим соусом така картопля скасована і смачна.

Інгредієнти

  • Картопля: 600 г
  • Мед: 1 ч. ложка
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: 2 тріски
  • Паприка мелена: 2 щіпки

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні продукти. Мед має бути в'язкою консистенції або рідкий. Якщо є потреба, розтопіть мед на водяній бані.

Очищену картоплю для запікання нарізаємо у формі невеликих скибочок. Добре промийте нарізку з картоплі під прохолодною водою, щоб позбутися зайвого крохмалю.

Приготуємо маринад для картоплі. У миску кладемо мед, додаємо до нього гірчицю. Витискаємо лимонний сік, вливаємо до його інгредієнтів. Всипаємо сіль до смаку, паприку та мелений перець. Добре перемішуємо.

У склад однорідної консистенції, що вийшов, вливаємо порцію рослинної олії і знову добре перемішуємо. Маринад для картоплі виготовлений.

Маринад, що вийшов, переправляємо до картопляних скибочок. Добре перемішуємо, щоб кожна часточка картоплі була вкрита соусом.

Форму для запікання застеляємо кулінарним папером. Зовсім трохи змащуємо її олією. Викладаємо картопляні скибочки одним шаром.

Відправляємо форму з картоплею в розігріту до 220 градусів духовку на півгодини. Готовність перевіряємо ножем. Картопля має бути м'якою.

Подаємо запечену картоплю відразу до столу, поки вона гаряча. Всім ситного перекушування!