Лічо з огірків з томатною пастою на зиму

Кожна господиня має улюблені рецепти заготовок лечо на зиму. Я пропоную зробити лече з огірків з томатною пастою на зиму, який поповнить вашу колекцію холодних закусок до столу.

Кожна господиня має улюблені рецепти заготовок лечо на зиму. Такий різносол виходить зі своїм характерним смаком залежно від інгредієнтів, що використовуються. Я пропоную зробити лече з огірків з томатною пастою на зиму, який поповнить вашу колекцію холодних закусок до столу. Для рецепту можна взяти огірочки «некрасивої» форми, які підходять для салатів.

Вихід лечо із запропонованої кількості інгредієнтів – 1,5 л. Банки стерилізуємо, кришки кип'ятимо.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Солодкий болгарський перець: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 150 г
  • Паста томатна: 200 г
  • Вода: 200 мл
  • Олія рослинна: 70 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка (за смаком)
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець запашний горошком: 4 шт.
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Оцет 9%: 1,5 ст. ложки

Приготування

Щоб заготовити на зиму лечо з огірків із томатною пастою, візьмемо запропоновані інгредієнти. Очищаємо цибулю, добре промиваємо огірки. З перцю видаляємо насіння, обполіскуємо під водою.

Томатну пасту розводимо теплою кип'яченою водою. У соус, що вийшов, вливаємо рослинну олію, всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти. Доводимо соус до кипіння.

Цибулю нарізаємо півкільцями, а солодкий болгарський перець — середніми шматочками. Овочі перекладаємо в томатний соус. Додаємо лавровий лист, перець горошком та мелений. При слабкому кипінні гасимо овочі під кришкою 30 хвилин.

Через цей час додаємо до інгредієнтів нарізані півкільцями огірки.

Гасимо лечо далі ще 10 хвилин. Наприкінці приготування в лечо вливаємо порцію столового оцту. Перешив склад.

Лічо з огірків із томатною пастою перекладаємо у стерилізовані банки. Закупорюємо банки, перевертаємо їх дном нагору. Утеплюємо шалею, пледом або невеликою ковдрою. Коли заготівля охолоне, для зберігання ставимо її в холодну комору.

Пригощайтеся, приємного перекусу!