Солоне сало з часником у банку

Я приготувала солоне сало з часником у банку, яке вийшло ніжним, пікантним та ситним. На засолювання пішло 5 днів, і закуска вийшла чудовою.

Щоб у домашніх умовах засолити смачне сало, пропоную скористатися цим рецептом. Я приготувала солоне сало з часником у банку, яке вийшло ніжним, пікантним та ситним. На засолювання пішло 5 днів, і закуска вийшла чудовою. Спробуйте цей спосіб засолювання свіжого сала і ви, результат вас точно потішить.

Інгредієнти

  • Сало: 600 г (свиняче свіже)
  • Сіль: 4 столові ложки
  • Часник сушений: 4 зубчики
  • Суміш перців: 1 чайна ложка
  • Паприка мелена: 2 чайні ложки

Приготування

Відміряємо для засолювання домашнього сала потрібні спеції. Часникові зубки (великі) очищаємо від лушпиння. Сало промиваємо та обсушуємо.

Свіже свиняче сало нарізаємо великими шматками. Орієнтуйтесь на розмір скляної банки, в якій сало солитиметься.

У миску всипаємо сіль. Додаємо мелену паприку та суміш мелених перчиків. Часникові зубки нарізаємо пластинками і перекладаємо також у миску. Інгредієнти перемішуємо.

А тепер кожен шматок сала потрібно обваляти з усіх боків у суміші, що вийшла.

Шматки сала потім перекладаємо у чисту суху банку. Щільно утрамбовуємо шматки, а зверху висипаємо залишок солі зі спеціями.

Банку із салом накриваємо поліетиленовою кришкою. Заготівлю сала забираємо в холодильник. Вже через 2 дні в банку можна помітити маринад, що виділився. Пару щодня банку струшуйте.

Смачне сало нарізаємо після засолювання пластиками, обтрусивши від солі та спецій. Приємного та ситного перекушування!