Гостра аджика без варіння на зиму

На цей раз консервуємо гостру аджику. Основний інгредієнт нашої аджики – помідори та болгарський перець. Гостроти додасть гіркий перець та часник.

Давайте поповнимо свої запаси на зиму гострим соусом – аджикою. Основний інгредієнт нашої аджики – помідори, які доповнені солодким болгарським перцем. Гострому смаку аджика «зобов'язана» гіркому перчику та часнику. Домашня гостра аджика без варіння може зберігатись у холодильнику до півроку.

При очищенні інгредієнтів (це стосується гіркого перчика) можна користуватися рукавичками, оскільки даний інгредієнт дуже пекучий. Під час очищення я видалила насіння, але, якщо ви любите "ядрені" соуси, можна їх залишити.

Для зберігання підготуйте чисту суху банку.

Інгредієнти

  • Помідори: 500 г
  • Часник: 6-8 зубчиків
  • Перець гіркий: 2-3 стручки
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Сіль: 1 ст. ложка

Приготування

Для сирої аджики беремо продукти за списком. Ця кількість розрахована на банку об'ємом 0,5 л.

Промиваємо помідори. Нарізаємо плоди у формі скибочок.

На черзі – перці. Плоди промиваємо, видаляємо насіння. Нарізаємо перці шматочками.

Головку часнику розуміємо на зубчики. Очищаємо часникові часточки.

Підготовлені інгредієнти перекладаємо в чашу подрібнювача із насадкою ніж. Я поділила нарізку на 2 рази.

Включаємо подрібнювач, доводимо інгредієнти до пюреподібного складу.

У заготівлю, що вийшла, засипаємо сіль. Цукор в даному рецепті аджики не використовується, оскільки при зберіганні соус може забродити.

Приготовлену гостру аджику поміщаємо у банку. Зберігаємо в холодному місці.

Вдалих вам заготовок!