Просто та легко приготувати смачний пиріг з капустою, якщо тісто для нього зробити заливним. Замішуватимемо тісто на кефірі. Домашній лінивий пиріг з капустою виходить дуже смачним, ситним та апетитним. Його можна запропонувати як перекус протягом дня. Приготування пирога почнемо з начинки.
Інгредієнти
- Кефір (2,5%): 250 мл
- Борошно пшеничне: 1,5 ст.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Сода харчова: 1 ч. ложка без гірки
- Капуста білокачанна: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для випікання домашнього пирога з капустою на заливному тісті. Кефір має бути кімнатної температури. Очищаємо морквину та цибулю. З капусти знімаємо верхні листочки.
Нарізаємо дрібно цибулю. У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо нарізку з|із| цибулі і пасеруємо її протягом хвилини. Періодично перемішуємо.
Морквину крупно натираємо. Стружку з моркви додаємо на сковороду до цибулі. Перемішуємо. Обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
Свіжу білокачанну капусту тонко шаткуємо смужками. Викладаємо подрібнену капусту на сковороду, перемішуємо, на середньому вогні томимо 15-20 хвилин. За потребою додати трохи води на сковороду. Готову капустяну начинку остудити.
У широку миску виливаємо кефір. Всипаємо в кисломолочний напій соду, перемішуємо. Відбудеться реакція соди та наявної в кефірі кислоти.
У кефір розбиваємо яйця. Перемішуємо віночком так, щоб вийшов однорідний склад.
У цей склад кефіру просіюємо борошно. Додаємо приблизно половину чайної ложки солі.
Борошно вмішуємо в суміш кефіру так, щоб на виході вийшло однорідне за консистенцією тісто, схоже по густоті на сметану.
Форму для випікання трохи змащуємо олією. Половину тіста виливаємо у форму. Зверху розподіляємо капустяну начинку, що остигнула.
Решту заливного тіста, що залишилася, виливаємо зверху на начинку.
Завантажуємо пиріг з капустою у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 35 хвилин.
Смачний лінивий пиріг з капустою на кефірі остуджуємо небагато, розрізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного!