Заварні млинці на сметані

Домашні млинці – чудова випічка для всієї родини! Апетитні заварні млинці на сметані виходять тонкими, ніжними структурою.

Домашні млинці – чудова випічка для всієї родини! Приготувати смачні млинці можна на сметані та окропі. Результат вас точно потішить. Апетитні заварні млинці на сметані виходять тонкими, ніжними структурою. До столу запропонувати їх можна з варенням чи солодким соусом.

Інгредієнти

  • Сметана (20%): 3-4 ст. ложки
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки (за смаком)
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 6 ст. ложок
  • Вода (окріп): 250-300 мл
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Візьмемо за списком зазначені продукти, відміряємо їх у потрібній кількості. Бажано, щоб сметана та яйця були кімнатної температури. Відразу поставте чайник з водою, адже нам знадобиться окріп.

У широку робочу миску перекладаємо сметану. Розбиваємо в неї курячі яйця. Всипаємо сіль та цукор. Кількість цукру може бути на ваш смак: більше чи менше.

А тепер віночком чи міксером інгредієнти ретельно перемішуємо так, щоб вийшов однорідний склад.

У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно.

Борошно вмішуємо в сметанну суміш до утворення густого тіста.

Маленьким струмком вливаємо в густе тісто окріп. Перемішуємо до отримання млинця з однорідною структурою, без грудочок.

У млинце тісто відразу вливаємо порцію рослинної олії. Склад тесту перемішуємо і даємо йому відпочити 10-15 хвилин.

Поверхню сковороди змащуємо один раз маслом і викладаємо першу порцію млинця. Смажимо млинець з кожного боку приблизно по 1 хвилині. Зі сковороди складаємо млинці на тарілку чаркою.

Ароматні заварні млинці одразу подаємо на стіл. Всім смачного!