Курник із картоплею

Курник, як відомо, є пирігом з начинкою з курки. Випічка ця є традиційною слов'янською стравою. Подавали курник зазвичай на свята. Ця страва була обов'язковим атрибутом весільного обіду, адже курник – це своєрідний символ сімейного благополуччя та багатства.

Курник, як відомо, є пирігом з начинкою з курки. Випічка ця є традиційною слов'янською стравою. Подавали курник зазвичай на свята. Ця страва була обов'язковим атрибутом весільного обіду, адже курник – це своєрідний символ сімейного благополуччя та багатства.

У кожній області є рецепти приготування курника. Наша кулінарна пропозиція – це курник з начинкою з картоплі, курячого м'яса та цибулі. Подробиці – у нашому рецепті.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Вода тепла: 1 склянка
  • Олія вершкове: 50 г
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Дріжджі швидкодіючі: 1 ч. ложка
  • Картопля: 4-5 шт.
  • М'ясо куряче: 300 г (грудка)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Спеції: за смаком (мелені)
  • Яйце куряче: 1 шт. (для змащення)

Приготування

Для домашнього курника з начинкою з картопля, доповненої курячим м'ясом, цибулею, спеціями, беремо потрібні інгредієнти. Вершкове масло, яке піде в тісто, розтоплюємо в каструльці.

Реалізацію рецепту почнемо із замісу тіста для курника. У миску просіюємо пшеничне борошно.

Додаємо до борошна сухі швидкодіючі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Сипучі інгредієнти в мисці перемішуємо, утворюючи в центрі вирву. У вирву вливаємо теплу воду (37 градусів) і вершкове масло. Замішуємо дріжджове тісто.

Тісто перекладаємо в миску, накриваємо кришкою або рушником, ставимо у тепле місце. Через годину тісто, яке помітно збільшилося в обсязі, обминаємо. Приступаємо до приготування начинки.

Очищену картоплю подрібнюємо у формі дрібних кубиків. Картопляну нарізку перекладаємо в миску.

Охолоджене куряче м'ясо нарізаємо шматочками. Цибуля ріпчаста шаткуємо скибочками. Інгредієнти додаємо до картоплі. Солимо на смак, кидаємо мелених спецій (підійде перець).

Перемішуємо. Начинка для курника готова.

Тісто ділимо на пару шматків, причому нерівних за розміром. Більшу частину розкочуємо в круглий пласт. Це — основа курника. Викладаємо його на лист.

На основу поміщаємо картопляно-курячу начинку. Накриваємо її другим шматком тіста, також розкоченим у круглий пласт.

Скріплюємо краї пластів, а в центрі робимо отвір.

Поверхню сформованого курника змащуємо збитим яйцем.

Курник у духовці тримаємо 45 хвилин (температура 180 градусів).

Апетитний курник з картоплею готовий! Приємного всім перекушування!