Маффіни на кефірі

Домашні мафіни – апетитний десерт із духовки. Ніжні мафіни на кефірі виходять дуже смачними, м'якими за структурою. Така випічка – чудовий варіант для сімейного чаювання.

Домашні мафіни – апетитний десерт із духовки. Мабуть, найпростіший спосіб спекти швидко і без клопоту мафіни – замісити тісто для них на кефірі. Ніжні мафіни на кефірі виходять дуже смачними, м'якими за структурою. Така випічка – чудовий варіант для сімейного чаювання.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 150 г
  • Олія вершкове: 125 г
  • Кефір: 250 мл
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Розпушувач тіста: 2 ч. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Цукор (пудра): 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти. Вершкове масло перекладаємо в каструльку, розтоплюємо, охолоджуємо. Кефір та курячі яйця повинні бути кімнатної температури.

У широку робочу миску всипаємо цукровий пісок. Розбиваємо до цукру яйця. Інгредієнти міксером збиваємо до отримання солодкого однорідного складу.

У цей склад вливаємо охолоджене розтоплене вершкове масло. Продовжуємо інгредієнти збивати далі.

У суміш, що вийшла, вливаємо кефір кімнатної температури. Знову перемішуємо інгредієнти.

У рідку масу додаємо просіяне пшеничне борошно. Доповнюємо інгредієнти розпушувачем для тіста та щіпкою солі.

Компоненти у мисці перемішуємо вже ложкою. На виході має вийти гладке однорідне тісто. По консистенції тісто для мафінів має бути схожим на густу сметану.

Готове тісто перекладаємо порціями за формами. Заповнюємо форми на 2/3, адже в процесі випікання тісто підніметься.

Завантажуємо мафіни в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Смачні маффіни на кефірі, коли охолонуть, прикрашаємо цукровою пудрою.

Домашні маффіни на кефірі подаємо до столу з улюбленим напоєм. Приємного всім перекушування!