Тісто для піци на мінеральній воді

Використовуючи покроковий рецепт тесту для піци на мінеральній воді, ви отримаєте коржик, який буде всередині м'яким, а бортики з приємним хрускотом. Важлива умова – мінеральна вода має бути газованою.

Піцу з упевненістю можна назвати найвдалішим кулінарним італійським винаходом. Господині знають, що основа піци – це вдале тісто, з якого розкочується тонкий коржик. Замісити тісто для піци можна по-різному. Я пропоную зробити тісто для піци на мінеральній воді. З такого тесту виходить тонка основа для піци, яка за своїми смаковими якостями мало відрізняється від основи, замішаної на дріжджах.

Використовуючи покроковий рецепт тесту для піци на мінеральній воді, ви отримаєте коржик, який буде всередині м'яким, а бортики з приємним хрускотом. Важлива умова – мінеральна вода має бути газованою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 3 ст.
  • Вода газована: 1 ст.
  • Олія оливкова: 4 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 0,5 ст. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для замісу тесту вимірюємо необхідну кількість заявлених інгредієнтів. У списку продуктів вказано оливкову олію. Якщо такий продукт відсутній на момент реалізації рецепту, то цілком підійде й звичайна нерафінована олія.

У робочу широку миску просіюємо дві склянки пшеничного борошна.

Доповнюємо борошно сіллю, цукром та содою.

Сипучий вміст миски добре перемішуємо.

В окрему миску вбиваємо куряче яйце.

До нього вливаємо мінеральну газовану воду та оливкову олію.

Перемішуємо інгредієнти, щоб вийшов рідкий однорідний склад.

Цей склад вливаємо в борошно.

Перемішуємо, в результаті отримуємо м'яке в'язке тісто.

Засипаємо порцію борошна, що залишилася.

Замішуємо еластичне тісто. Якщо потрібно, додайте ще борошна, але тісто не повинно вийти крутим.

Тісто для піци з використанням мінеральної газованої води приготовлене, можна приступати до випікання піци!