Сирники із сиру на сковороді

За основу взяла класичний рецепт сирників з сиру на сковороді, але ви можете його доповнювати. Наприклад, сирну основу для сирників можна додавати солодкі спеції, такі як ванільний цукор або корицю.

Кожній хазяйці хочеться приготувати для ранкового перекушування смачну, ситну, а головне — корисну страву. Що ж, найкращий варіант для такого сніданку це, мабуть, сирники. Я пропоную вам приготувати їх із сиру. Сир використовується звичайний магазинний, але не зернистий, хоча підійде і такий продукт, тільки потрібно буде приділити його обробці більше часу, ніж звичайному (рекомендується такий сир для сирників пропустити через сито, щоб він став м'яким). Головна умова для справді смачних та ніжних сирників – це свіжий сир.

За основу взяла класичний рецепт сирників з сиру на сковороді, але ви можете його доповнювати. Наприклад, сирну основу для сирників можна додавати солодкі спеції, такі як ванільний цукор або корицю. Вказану кількість цукру ви можете самостійно варіювати: припустимо, ви вирішили подати сирники з сиру зі згущеним молоком, тоді норму цукру сміливо можна зменшувати.

Інгредієнти

  • Сир: 250 г (магазинний або домашній)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукровий пісок: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Борошно пшеничне: 4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 35 мл

Приготування

Знайомимося з переліком необхідних інгредієнтів та відміряємо їх для приготування сирників у потрібній кількості.

Сир із пачки перекладаємо у містку плашку, розминаємо сир виделкою, в ньому не повинно залишитися великих шматків.

У сир вбиваємо звичайне куряче яйце.

А потім посипаємо солодкий інгредієнт – стільки, як вважаєте за потрібне, і додаємо щіпку солі.

Вміст у плашці потрібно тепер добре перемішати. Інгредієнти змішуємо доти, доки не вийде рідка сирна маса.

У цю сирну солодку масу посипаємо борошно (приблизно столову ложку залиште для обвалки заготовок сирників).

Ще раз добре змішуємо інгредієнти. На виході маємо в'язку сирну масу – основу для сирників.

З сирної основи ліпимо заготівлі сирників. Щоб сирне тісто не прилипало до долонях, можна змочити холодною водою. Заготівлі обвалюємо в невеликій кількості борошна, а заразом прогріваємо на сковороді олію.

Відправляємо заготовки сирників на сковороду.

Смажимо сирники приблизно 1,5 хвилин з кожного боку, вони повинні мати золотистий відтінок.

Смачні домашні сирники при подачі можна присипати солодкою цукровою пудрою або подати з варенням, джемом, згущеним молоком. Приємного ранкового перекушування!