Оцтовий соус для пельменів

Пельмені – апетитне блюдо, яке можна включити і в буденне меню, і у святкове. Ось рецепт оцтового соусу для пельменів, який сподобається любителям гостренького.

Пельмені – апетитна та ситна страва, яку можна включити і в буденне меню, і у святкове. Щоб урізноманітнити та розкрити смак пельменів до них зазвичай подають соус. Використовувати можна не лише готові магазинні соуси, а й приготувати їх самостійно з доступних інгредієнтів. Ось покроковий рецепт оцтового соусу для пельменів, який обов'язково сподобається любителям гостренького.

Інгредієнти

  • Бульйон: 3-4 ст. ложки (від пельменів)
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: 2 гілочки

Приготування

Підготуємо інгредієнти для домашнього соусу. Пельмені повинні варитися в каструлі, адже нам потрібний бульйон. Промиваємо гілочки зелені. Я використала петрушку, підійде також кріп.

Листочки петрушки відриваємо від гілочок і дрібно шаткуємо на обробній дошці.

У невелику миску наливаємо бульйон, у якому варяться пельмені.

Вливаємо в бульйон столову ложку оцту. Перекладаємо гірчицю.

Інгредієнти між собою одразу енергійно перемішуємо, щоб вийшов однорідний склад.

У цей склад на основі оцту перекладаємо нарізку із зелені. Вміст на свій смак перчимо.

Знову ретельно компоненти соусу між собою перемішуємо.

Готові пельмені поливаємо оцтовим соусом та подаємо на стіл. Всім ситного перекушування!